2012-06-29

Fina - Orsa
Bilder från Orsa kommuns bildarkiv

8 kommentarer:

 1. Vilken adress låg den på?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har ingen exakt adress. Trunna heter området. Ligger flera mackar där. Moravägen är en bra gissning. Tror att byggnaden idag är Värdshuset Macken :-)

   Radera
  2. Värdshuset Macken stämmer inte för det var Shell innan det blev Din-X.

   Radera
  3. Den enda lägesinfon från bildarkivet i Orsa är Trunna. Min gissning gjorde jag via google street view: http://goo.gl/maps/oxvc

   Radera
 2. Härligt=) men adress kan jag inte hjälpa till med, men företaget som drev Finamacken hette Frink & bergman AB telefon 0250-42925 och det kan även vara så att det är en SP station listad under telefonnummer 0250 41110 som låg vid riksväg 81.
  Tack för ett utmärkt inlägg=)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ganska säker på att denna mack finns kvar i dag som Statoil. Om jag inte minns fel så köpte OK upp Fina i Sverige någon gång på 80-talet. Precis före köpet så hade man byggt en ny station i Orsa, och stod nu alltså med två mackar i samma stad. Därför sålde man denna till Statoil, eller möjligtvis till BP som senare blev uppköpt av Statoil. Den gamla BP-macken låg några hundra meter närmare centrum, strax efter järnvägsövergången.

   Radera
  2. Du har helt rätt Anonym, "skorstensröret" man ser i hörnet på taket på den första bilden stämmer med Statoil, det finns nämligen kvar!

   Radera
 3. Vilket trevligt bensinpris! 1.60:-/l

  SvaraRadera

Tack för att du ger feedback och information!