2009-08-13

Gulf, Ringvägen - Stockholm

Peter Sjunnefeldts foto ur boken "Farväl till macken" gav anledning till dagens span. Platsen för brottet var lätt att hitta. Macken på Ringvägen var en gång en god granne med Zinkensdamms IP. Tidsmässigt känns det som slutet på 1960-talet?


Så här ser det ut den 13 augusti 2009!


Vi smyger oss lite närmare Kan det finnas några spår kvar? Några oljefläckar??


Men vad skådar mina norra Gulfögon! Räcket!! Det är ju Gulfblått. Huvva, huvva!Nästan tvärsöver Ringvägen ska det enligt gamla bensinkartor legat två mackar, en IC och en Caltex, men där fanns inga spår.

6 kommentarer:

 1. Gulfbilden är i alla fall fotad före 3/9 '67

  SvaraRadera
 2. 1969? Just det ja vänstertrafik. Men då är jag ju iaf ganska rätt på det med "slutet på 60-talet". Vad jag vet är att bussens röda färg är framtagen av konstnären Isaac Grünewald!!

  SvaraRadera
 3. Den här fina bilden på Gulfmacken ringvägen är troligen tagen någon gång mellan 1955-1960 troligen 1958 jag jobbade där åren 1956-1959 där fans smörjhall o tvätthall Macken drevs av en mycket trevlig herre vid namn Magnfors boende i gröndal,bussen är en sk Metropolitan det senaste tillskottet i bussflottan.

  SvaraRadera
 4. anonym:
  Härligt och tack för påfyllningen av fakta!!

  SvaraRadera
 5. börjKom ihåg OK macken som låg längs Ringvägen, på 80 talets början revs den.
  Mitt emot (nästan) låg en Tankbaren mack en liten gammal SHELL mack från början.

  SvaraRadera
 6. Gatan som går in till höger måste vara Wolmar Yxkullsgatan Den gick på den tiden ända ner till Årstaviken/Liljeholmskanalen. Avslutades med en kort väldigt brant backe. Knuttarna testade sina Spättor där. Med rätt fart så hoppade de ganska långt och den spätta som klarade hoppet utan att hålla i sig blev godkänd :)

  SvaraRadera

Tack för att du ger feedback och information!